Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@17:27:43 GMT

همچو نی می‌نالم از سودای دل...‌

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۹۱۳۴۹

همچو نی می‌نالم از سودای دل...‌

ازمیان سازهای کهن و اصیل ایرانی که هرکدام نوای مسحورکننده‌ای دارند، صدای ساز «نی» شوریدگی خاصی دارد و طی این سال‌ها نوازندگان کم تعداد اما بزرگی درآموزش وحفظ این ساز تلاش کرده‌اند، ازجمله حسن ناهید که 12 تیرماه 77 ساله شد. ناهید ازجمله نوازندگان نی است که توانست اتفاقی مهم دراین ساز ایجاد کند.

زاده کویرکرمان است و طبیعت این شهر بی‌تأثیردر گرایش او به این ساز نبوده است هرچند که می‌گوید ابتدا با نوازندگی حسن کسایی شیفته این ساز شده و ازهمان دوران نوجوانی تلاش کرده به‌صورت غیرمستقیم نواختن این سازرا ازاستادش (کسایی) بیاموزد تا آنکه سرانجام توانست با ممارست‌های بسیار، با انگشت‌گذاری روی این ساز سبکی متفاوت درنواختن نی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او لازمه این تغییرات را نواختن این ساز در ارکسترمی دانست و چون همراهی این ساز با ارکستر مشکل بود نیاز بود از روی نت نواخته شود.  ناهید براین عقیده است نی‌سازی است که روح نوازنده را صیقل می‌دهد و این خاصیت این سازعرفانی است. حسن ناهید طی سال‌ها نوازندگی «نی» تنها دو آلبوم موسیقی با نام‌های «گل و نی» و «آوای نی» منتشرکرده است، «گل و نی» شامل تکنوازی و دو نوازی حسن ناهید به‌همراه تنبک محمود فرهمند است در دستگاه نوا، شوشتری وماهور و «آوای‌نی» شامل تکنوازی‌های این هنرمند در دستگاه‌های بیات ترک، بیات اصفهان، ابوعطا و مخالف سه گاه است. اگرچه ناهید فعالیت اندکی در ضبط کارهای خود داشته اما همین دو آلبوم که شناسنامه کاری اوست الگوی جامع و کامل برای هنرجویان و هنرآموزان در نواختن نی از روی نت است چرا که در این سال‌ها بیماری موجب شده این استاد پیشکسوت دیگر نتواند مانند سابق نی بنوازد و همچون گذشته عاشقانه تدریس کند. حسن ناهید دراین سال‌ها بیشترفعالیتش اجرا در ارکستر‌های مختلف موسیقی بود. او برای معرفی موسیقی سنتی و کامل ایران با خوانندگانی چون حسین قوامی، محمدرضا شجریان، محمود محمودی خوانساری و عبدالوهاب شهیدی به کشور‌های بسیاری از جمله ترکیه، بلغارستان، یوگسلاوی، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، هلند، آلمان، اتریش سفر کرده و در برنامه‌های مختلف تلاش کرد این ساز اصیل را به دنیا معرفی کند. این نوازنده با ارکسترهای مختلفی همچون «رودکی»، «درویش» و «فرامرز پایور» همکاری
داشته است.‌

آوای‌نی
 شیوه اجرا: تکنوازی
سبک:بی کلام. سنتی
نوازنده: حسن ناهید
ناشر: شهرام کاست

گل و نی
 شیوه اجرا: تکنوازی و دونوازی
نوازنده: حسن ناهید و محمود فرهمند
سبک: بی‌کلام. سنتی
ناشر: نوای همایون

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حسن ناهید سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۹۱۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند

به گزارش خبرنگار مهر، سمیه رسولی یکشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کانون پرورش فکری در راستای سیاست‌های تعیین شده در سال جاری و توجه ویژه به «نوجوان محوری» و حضور حلقه‌های میانی مؤثر در فعالیت‌های کانون، همچنین در راستای فعالیت‌های علم و فن آوری و تقویم مناسبت‌های علمی، برنامه‌ای به مناسبت روز جهانی خلبان با حضور اعضای نوجوان با معرفی دو خلبان نیروی هوایی در ناو مسافربری در محیط فرودگاه بین المللی بوشهر برگزار شد.

وی افزود: از آنجایی که پرواز آرزوی دیرینه بشر بوده و بیم آن می‌رود که این هدف در گذر زمان به دلیل عدم شناخت و نیافتن مسیر مناسب گم شود، لیکن هدف این برنامه آشنا کردن نوجوانان برای دستیابی به رؤیای پرواز به صورت علمی و تخصصی است به همین منظور کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر از خلبانان بومی و جوان این استان، دعوت کرد تا در قالب یک نشست و بازدید از فرودگاه، خاطره زیبایی را به مسیر روشن آینده اتصال دهد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر درباره گفت: زندگی و حیات آدمی از دیرباز تا کنون و از هم اکنون تا فرداهای نیامده با آرزوها و آمال رنگارنگ عجین بوده است و خواهد بود، یکی از این آرزوها پرواز بوده است.

وی ادامه داد: اینکه انسان بتواند همانند پرندگان پرواز را تجربه کند برادران رایت را بر آن داشت تا اولین هواپیما را بسازند و از آن زمان تا کنون میلیون‌ها انسان با این بال‌های آهنین پرواز کرده‌اند اما همچنان و هنوز پرواز برای انسان تازگی و جذابیت دارد و این جذابیت پرواز باعث شده است خلبانی یکی از شغل‌های دوست داشتنی برای کودکان و نوجوانان باشد.

وی بیان کرد: کانون پرورش فکری استان بوشهر طی یک اردوی نیمروزی نشست معرفی شغل خلبانی راب رأی اعضای نوجوان خود برگزار کرد که همزمان نوجوانان سراسر استان‌ها در این برنامه به صورت آنلاین و برخط حضور داشتند.

رسولی در بیان اهداف برگزاری این برنامه گفت: نوجوان محوری و توجه به امید آفرینی برای قشر نوجوان که به دنبال هویت شناسی و شناخت خویش برای انتخاب راه زندگی برای آینده هستند در این برنامه لحاظ شده بود.

وی گفت: نوجوانان حاضر در این برنامه از بخش‌هایی نظیر ترمینال مسافربری، سالن ترانزیت، باند پرواز، هواپیمای مسافری و کادر پرواز و برج مراقبت بازدید کردند و در نشستی رو در رو با دو خلبان سوالات خود را در خوزه خلبانی در میان گذاشتند و پاسخ گرفتند.

.

کد خبر 6091463

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • نمایندگان آمریکایی در سودای تحریم بانک‌های چینی